Groei Transport

Groei Transport. De groei in het transport vlakt af, na een sterk 2010. De oorzaken zijn de natuurramp in Japan en de almaar stijgende brandstofprijzen. In 2010 en de eerste maanden van 2011 groeide het transport, maar aan deze sterke opleving na de crisis van 2009 lijkt een einde te komen.

Groei Transport Gilze Rijen
Groei Transport

Groei Transport

De groei in het transport vlakt af, na een sterk 2010. De oorzaken zijn de natuurramp in Japan en de almaar stijgende brandstofprijzen. In 2010 en de eerste maanden van 2011 groeide het transport, maar aan deze sterke opleving na de crisis van 2009 lijkt een einde te komen.

Voor 2011 wordt een volumegroei verwacht van twee procent, vergeleken met 2010. Ook voor 2012 wordt een groei van slechts twee procent verwacht. In 2010 was de groei van het getransporteerde volume nog 3,7 procent.

De tariefontwikkeling in het transport blijft ook een punt van zorg, vooral in combinatie met de hoge brandstofprijzen.

Banengroei
Daar staat tegenover dat het aantal banen in de transportsector blijft groeien. Dit blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.
Uit de index blijkt dat de handel en aantrekkende export de stuwende kracht zijn achter de groei van het aantal banen in het transport. Vooral in maart steeg het aantal vacatures sterk.

Bron: EVO

Vervoer of transport is het verplaatsen van personen of goederen (juridisch “zaken”). Dit kan met bijvoorbeeld de auto, fiets, trein, per vliegtuig, enzovoorts.